Ohjattu rentoutus istuen, 6 minuuttia Tämä oma ohjaukseni antaa pienen esimerkin ohjatusta rentoutuksesta. Harjoitus onnistuu parhaiten kuulokkeilla kuunnellen. Voit tehdä harjoituksen koska vain, kun haluat hengähtää hetken, palautua, kerätä voimia tai vain nautiskella rauhoittumisesta. Älä tee harjoitusta autoillessasi tai muussa tilanteessa, joka vaatii jatkuvaa tarkkaavaisuutta.

Internetistä löytyy paljon hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä kehonhuoltoon. Kokoan tälle sivulle hyväksi havaittuja sivustoja, videoita ynnä muita linkkejä.

Selkäkanava Tietoa, ohjeita, videoita selän terveyteen ja hoitoon liittyen, ohjeita myös akuutin niska- ja selkäkivun hoitoon.

7 min keppijumppa ja 3 min keppijumppa  Muutama minuutti keppijumppaa päivässä voi helpottaa huomattavasti niska-hartiaseudun kireyttä ja kipuilua sekä parantaa olkanivelten ja rintarangan liikkuvuutta. Sopii kiireisemmällekin!

Kokovartalojumppa sopii loistavasti jokaisen aamun aloitukseksi. Säännöllisesti tehtynä helpottaa varmasti niska-hartiaseudun ongelmia ja ylläpitää selkärangan ja nivelten liikkuvuutta.

Mobilatin sivuilta löydät hoito-oppaita erilaisiin lihas- ja nivelongelmiin. Selkeästi kuvitetut ja selitetyt ohjeet.

Kyynärvarsien liikkuvuusharjoitus Elvyttävä jumppa kyynärvarsille, n. 7 min. Jos tenniskyynärpää tai hiirikäsi vaivaa, kyynärvarret ovat kireät tai vaikka eivät vielä olisikaan, kokeile tätä.

Sisäinen aamuaurinko -jooga koostuu 3 helposta liikkeestä. Jos alaselkä tuntuu aamuisin jähmeältä, kokeile tehdä tämä sarja heti herättyäsi.

Venytystä lonkankoukistajiin, alaselkään ja kylkiin yhdellä liikkeellä.

Nelikulmaisen lannelihaksen (quadratus lumborum) venytykset venyttävät myös kylkiä. Kireä QL voi vaikuttaa lantion asentoon ja aiheuttaa kipua alaselkään.

Käypä hoito -suositusten potilasversio purentaelimistön toimintahäiriöistä Purentalihasten ongelmat voivat aiheuttaa monenlaista kiusaa, mm. leuan ja kasvojen alueen kipuja, niskan jännittymistä ym. Artikkelin lopusta löytyvät alaleuan liikeharjoitusohjeet ja puremalihasten hierontaohjeet itsehoitoa varten.