Klassinen ja urheiluhieronta

Klassisessa, hoitavassa hieronnassa käsitellään hoidettava alue sekä tutkitaan ja käsitellään tarvittaessa tarkemmin alueen ongelmakohtia. Ennen hierontaa tai hierontasarjaa, yleensä ensimmäisen käynnin yhteydessä, tehdään mm. ryhtikartoitus ja liikkuvuustestejä hoitotarpeen määrittämiseksi. Klassinen hieronta rentouttaa fyysisesti ja psyykkisesti, vähentää stressiä ja lihasjännityksiä, lievittää kipua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ym.

Urheiluhieronnassa huomioidaan hoidon suunnittelussa urheilun tai liikuntaharrastuksen aikataulut ja tarpeet ja suunnitellaan hieronta sen mukaan, esim. liikunnasta palauttava tai urheilusuoritukseen valmistava hoito.

Käytän hierontahoidoissa myös lisäkoulutuksista saamiani oppeja, mm. mobilisointia, triggerpiste- ja faskiakäsittelyä sekä kinesioteippausta.

Esimerkkejä viitteellisistä hoitoajoista:
- 30 min: niska+hartia+selkä tai alaselkä+pakara
- 45 min: niska+hartia+selkä+kaula
- 60 min: niska+hartia+selkä+rinta tai niska+hartia+selkä+yläraajat tai alaraajat+pakarat
- 90 min: kokovartalohieronta (alaraajat+pakarat+niska+hartia+selkä+yläraajat), tarpeen mukaan jokin osio voidaan jättää pois ja keskittyä enemmän toisiin

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnassa käsitellään pään ja suun alueen lihaksia, myös suun sisäpuolelta. Purentalihasten hieronta voi helpottaa mm. päänsärkyä, pään, leuan ja niskan alueen kipuja ja liikerajoituksia, joita voi aiheutua narskuttelusta, tiedostamattomasta hampaiden kiristelystä, päätetyöskentelystä tms. Käypä hoito -suositusten potilasversiosta löytyy lisätietoa sekä mm. ohjeita purentalihasten venyttelyyn.
Purentalihasten hieronta kestää n. 15-20 minuuttia ja se on hyvä suorittaa niska-hartiaseudun hieronnan yhteydessä, jotta mahdolliset ongelmakohdat pystytään kartoittamaan ja hoitamaan kattavasti.

Venytykset, itsehoito-ohjeet

Hoitoon on usein tarpeen liittää hieronnan yhteydessä tehtäviä aktiviisia/ passiivisia venytyksiä, liikehoitoa sekä ohjeita ja opastusta kotona tehtävään harjoitteluun. Hieronta on hyvä hoitomuoto, mutta sillä ei voi korvata omaa aktiivisuutta liikunnan, venyttelyn ja lihashuollon suhteen.

Vaihtoehtohoidot

Vaihtoehtohoidot ovat ei-lääketieteellistä hoitoa. Näitä hoitoja tehdessäni en toimi terveydenhuollon ammattihenkilön ominaisuudessa eikä potilasvakuutus ole voimassa. Vaihtoehtohoitojen alv on 24%. Katso lisää Hyvä tietää -sivulta.
Intialainen päähieronta on kevyt, rentouttava hoito, jossa käsitellään hartiaseutua, olkavarsia, niskaa, päätä sekä kasvoja. Hoito kestää 30 minuuttia ja tapahtuu istuen, vaatteiden päältä, ilman öljyä tai hierontavoidetta. Intialaisen päähieronnan vasta-aiheita ovat mm. haavaumat tai ihosairaudet pään alueella, flunssa, kuume, pahanlaatuinen kasvain, epilepsia, päihteiden tai voimakkaiden lääkkeiden vaikutuksen alaisuus.
Imukuppihieronnassa eli kuivakuppauksessa iholle asetetaan imukuppeja, joita liikutellaan hoidettavalla alueella. Imukupit ovat silikonia, luonnonkumiallergia ei ole este hoidolle. Imukuppihieronta rentouttaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa, soveltuu hyvin tehtäväksi ennen varsinaista hierontaa. Imukuppihieronnan vasta-aiheita ovat mm. ihosairaudet ja -rikkoumat, verenohennus- ja kortisonilääkitys, veritaudit, kuume, sydämen vajaatoiminta, syöpä ja muuta vakavat sairaudet. Huom! Hoito saattaa aiheuttaa verenpurkaumia tai mustelmia iholle.

Muut palvelut

Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus
Kun mieli on liian täynnä, pää täynnä ajatuksia ja aina kiire tarttua seuraavaan tehtävään, elämässä ei ole tilaa rauhoittumiselle, hengittämiselle, hymylle, elämän pikku asioista nauttimiselle. Elämä voi alkaa tuntua ilottomalta suoritukselta.
Rentoutus- ja meditaatio-ohjauksella tarjoan asiakaslähtöisesti työkaluja siihen, miten hiljentää vauhtia, rauhoittaa päänsisäistä liikennettä ja ylivirittynyttä hermostoa tietoisesti, silloin kun siihen on tarvetta. Näin tehdään tilaa ilolle, uusille ideoille ja inspiraatiolle, rauhasta, hiljaisuudesta ja elämästä nautiskelulle.
Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus pitää sisällään mm. ohjattuja mielikuvamatkoja ja visualisaatiota, hengitysharjoituksia, rauhoittavaa liikettä sekä muita keinoja, joilla saadaan keho ja mieli rentoutumaan ja hiljentymään. Ohjattu rentoutus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmäohjauksena, istuen tai makuulla, harjoituksen pituus sovitusti 15-90min. Sopii erittäin hyvin työpaikkojen tyhy-päivän ohjelmaksi tai hyvinvointiteemaisen tapahtuman tai illanvieton ohjelmaksi. Mikäli haluat tarjouksen omalle työpaikalle, kaveri- tai harrastusporukalle, räätälöidystä kurssista tai työpajasta, kysy rohkeasti!
Yksilöohjauksessa on hyvä mahdollisuus kartoittaa ja kokeilla asiakkaalle parhaiten sopivia keinoja ja työkaluja tuoda rentoutus- ja palautumishetkiä arkielämään ja rauhoittaa mieltä stressaavissa tilanteissa, esim. hengitys- ja mielikuvaharjoitukset.