Klassinen, hoitava hieronta

Hieronnassa käsitellään hoidettava alue sekä tutkitaan ja käsitellään tarvittaessa tarkemmin alueen ongelmakohtia. Usein 1. käynnin yhteydessä tehdään mm. ryhtikartoitus ja liikkuvuustestejä hoitotarpeen määrittämiseksi. Hieronta rentouttaa fyysisesti ja psyykkisesti, vähentää stressiä ja lihasjännityksiä, lievittää kipua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ym. Klassinen hieronta sopii myös urheilijoille ja kuntoilijoille. Käsittelyn voimakkuus ja hierontaotteet valitaan aina asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan.

Käytän hierontahoidoissa myös lisäkoulutuksista saamiani oppeja, mm. mobilisointi, triggerpiste- ja faskiakäsittely, kinesioteippaus.

Esimerkkejä viitteellisistä hoitoajoista:
- 30 min: niska hartia selkä TAI alaselkä pakara
- 45 min: niska hartia selkä kaula
- 60 min: niska hartia selkä rinta TAI niska hartia selkä yläraajat TAI alaraajat pakarat
- 90 min: kokovartalohieronta (alaraajat pakarat niska hartia selkä yläraajat), tarpeen mukaan jokin osio voidaan jättää pois ja keskittyä enemmän toisiin

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnassa käsitellään pään, kasvojen ja suun alueen lihaksia, myös suun sisäpuolelta. Purentalihasten hieronta voi helpottaa mm. päänsärkyä, pään, leuan ja niskan alueen kipuja ja liikerajoituksia, joita voi aiheutua narskuttelusta, hampaiden kiristelystä tms. Käypä hoito -suositusten potilasversiosta löytyy lisätietoa sekä mm. ohjeita purentalihasten venyttelyyn.
Käsittelyn kesto on n. 15-20 minuuttia ja se on hyvä suorittaa niska-hartiaseudun hieronnan yhteydessä, jotta ongelmakohdat pystytään kartoittamaan ja hoitamaan kattavasti. Myös hengitysohjauksesta voi olla apua purentalihasongelmissa, kysy lisää käynnin yhteydessä.

Venytykset, itsehoito-ohjeet

Hoitoon on usein tarpeen liittää hieronnan yhteydessä tehtäviä aktiviisia/ passiivisia venytyksiä, liikehoitoa sekä kotiharjoittelua. Saat tarvittaessa ohjeita kotiharjoitteluun sähköpostitse.

Vaihtoehtohoidot ja muut palvelut

Vaihtoehtohoidot ja muut palvelut ovat ei-lääketieteellistä hoitoa. Näitä hoitoja tehdessäni en toimi terveydenhuollon ammattihenkilön ominaisuudessa eikä potilasvakuutukseni ole voimassa. Vaihtoehtohoitojen alv on 24%. Katso lisää Hyvä tietää -sivulta.
Intialainen päähieronta on kevyt, rentouttava hoito, jossa käsitellään hartiaseutu, olkavarret, niska, pää sekä kasvojen alue. Hoito kestää 30 minuuttia ja tapahtuu istuen, vaatteiden päältä, ilman öljyä. Intialaisen päähieronnan vasta-aiheita ovat mm. haavaumat tai ihosairaudet pään alueella, flunssa, kuume, pahanlaatuinen kasvain, epilepsia, päihteiden tai voimakkaiden lääkkeiden vaikutuksen alaisuus.
Imukuppihieronnassa iholle asetetaan imukuppeja, joita liikutellaan hoidettavalla alueella. Imukupit ovat silikonia, luonnonkumiallergia ei ole este hoidolle. Imukuppihieronta rentouttaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Imukuppihieronnan vasta-aiheita ovat mm. ihosairaudet ja -rikkoumat, verenohennus- ja kortisonilääkitys, veritaudit, kuume, sydämen vajaatoiminta, syöpä ja muuta vakavat sairaudet. Huom! Hoito saattaa aiheuttaa verenpurkaumia tai mustelmia iholle.

Muut palvelut

Hoitava Hengitys HB®
Hengitystapa voi vaikuttaa merkittävästi elämän laatuun ja hyvinvointiin. Hoitava Hengitys HB® on Marketta Mannisen kehittämä menetelmä, jonka tavoitteena on hengityksen häiriöiden korjaaminen eli hengityksen normalisointi. Hoitava Hengitys HB® pohjautuu Buteyko-menetelmään.
Häiriintyneen hengityksen oireita ovat usein mm. suun kautta hengittäminen, hengästyminen, kuorsaus, tukkoinen nenä, kurkun karheus, jatkuva haukottelu, stressi, ahdistus, keskittymisongelmat jne. Hoitava Hengitys HB® -menetelmän tietojen ja harjoitusten avulla opit käyttämään ensisijaista hengityslihastamme palleaa, siirtymään nenähengitykseen sekä normalisoimaan hengitysvolyymisi. Hengityksen normalisointi voi mm. lisätä energisyyttä arjessa ja liikunnassa, vähentää hengästymistä, helpottaa kuorsausta, uniongelmia, stressiä, lihaskipuja ja olla tukena astman hoidossa.
Olen Hoitava Hengitys HB ohjaaja® ja tarjoan kursseja sekä yksityisopetusta.

Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus
Kun mieli on levoton, pää täynnä ajatuksia ja aina kiire, elämä voi alkaa tuntua ilottomalta suorittamiselta. Ei ole aikaa omille ajatuksille, hengittämiselle, hymylle, elämän pikku asioista nauttimiselle.
Olen meditaatio- ja rentoutusohjaaja. Tarjoan työkaluja siihen, miten hiljentää vauhtia, rauhoittaa kehoa ja mieltä tietoisesti, tehdä tilaa ilolle, uusille ideoille, inspiraatiolle ja elämästä nautiskelulle.
Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus pitää sisällään mm. ohjattuja mielikuvamatkoja ja visualisointia, hengitysharjoituksia ja rauhoittavaa liikettä. Ohjattu rentoutus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmäohjauksena, istuen tai makuulla. Se sopii myös työpaikkojen tyhy-päivän ohjelmaksi, hyvinvointiteemaisen tapahtuman tai illanvieton ohjelmaksi.
Yksilöohjauksessa tai pienryhmässä on hyvä mahdollisuus kartoittaa ja kokeilla juuri sinulle sopivia keinoja tuoda rentoutus- ja palautumishetkiä arkeen ja rauhoittaa mieltä stressaavissa tilanteissa. Kysy tarjous yksilö- tai ryhmäohjaukseen, p. 0402187280.