Klassinen, hoitava hieronta

Hieronnassa käsitellään hoidettava alue sekä tutkitaan ja käsitellään tarvittaessa tarkemmin alueen ongelmakohtia. Usein 1. käynnin yhteydessä tehdään mm. ryhtikartoitus ja liikkuvuustestejä hoitotarpeen määrittämiseksi. Hieronta rentouttaa kehoa ja mieltä, vähentää stressiä ja lihasjännityksiä, lievittää kipua, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ym. Klassinen hieronta sopii myös urheilijoille ja kuntoilijoille. Käsittelyn voimakkuus ja hierontaotteet valitaan asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan.

Käytän hierontahoidoissa klassisen hieronnan perusotteiden lisänä lisäkoulutuksista saamiani oppeja, mm. mobilisointi, triggerpiste- ja faskiakäsittely. Niska-hartiahieronnan yhteydessä käsitellään tarvittaessa pään aluetta ja purentalihaksia.

Esimerkkejä viitteellisistä hoitoajoista:
- 30 min: niska hartia selkä TAI alaselkä pakara
- 45 min: niska hartia selkä kaula
- 60 min: niska hartia selkä rinta TAI niska hartia selkä yläraajat TAI alaraajat pakarat
- 90 min: kokovartalohieronta (alaraajat pakarat niska hartia selkä yläraajat), tarpeen mukaan jokin osio voidaan jättää pois ja keskittyä enemmän toisiin

Venytykset, itsehoito-ohjeet

Hoitoon voidaan liittää hieronnan yhteydessä tehtäviä aktiviisia/ passiivisia venytyksiä, liikehoitoa sekä kotiharjoittelun ohjausta. Saat tarvittaessa ohjeita kotiharjoitteluun sähköpostitse.


Muut palvelut

Muut palvelut ovat ei-lääketieteellistä hoitoa. Näitä hoitoja tehdessäni en toimi terveydenhuollon ammattihenkilön ominaisuudessa eikä potilasvakuutukseni ole voimassa. Katso lisää Hyvä tietää -sivulta.

Hoitava Hengitys HB®
Häiritseekö jatkuvasti tukkoinen nenä tai yöllinen kuorsaus, hengästytkö herkästi liikkuessasi, kärsitkö stressistä, uupumuksesta, uniongelmista? Hengitystapa voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämän laatuun ja hyvinvointiin. Hoitava Hengitys HB® on Marketta Mannisen kehittämä menetelmä, jonka tavoitteena on hengityksen häiriöiden korjaaminen eli hengityksen normalisointi. Hoitava Hengitys HB® pohjautuu Buteyko-menetelmään.
Hyvä hengitys voi mm. lievittää uniongelmia, kuorsausta ja stressiä, parantaa jaksamista liikunnassa ja helpottaa palautumista, vähentää hengästymistä, tukea astman hoitoa ja toimia osana hyvää immuunipuolustusta. Huomioithan, että Hoitava Hengitys HB® ei ole lääketieteellistä hoitoa eikä korvaa lääkärin hoitoa.
Olen Hoitava Hengitys HB ohjaaja® ja tarjoan kursseja sekä yksityisopetusta.

Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus
Kun mieli on levoton, pää täynnä ajatuksia ja aina kiire, elämä voi tuntua ilottomalta suorittamiselta. Ei ole aikaa omille ajatuksille, palautumiselle, hymylle, pienistä iloista nauttimiselle.
Rentoutus ja meditaatio-ohjaus tarjoaa työkaluja siihen, miten hiljentää vauhtia, rauhoittaa kehoa ja mieltä, tehdä tilaa ilolle, uusille ideoille ja inspiraatiolle.
Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus pitää sisällään mm. kehorentoutuksia, ohjattuja mielikuvamatkoja, visualisointia ja hengitysharjoituksia. Rentoutus- ja meditaatio-ohjaus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmäohjauksena ja se sopii myös työpaikkojen tyhy-päivän, hyvinvointiteemaisen tapahtuman tai illanvieton ohjelmaksi.